Wasvoorschriften

De producten van Granny’s Finest zijn met liefde en aandacht gemaakt van natuurlijke materialen. Om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten, raden we je aan de wasinstructies en materiaaleigenschappen op het kaartje van jouw product goed te lezen. In veel gevallen is het aan te raden om kwetsbare producten niet machinaal te wassen. Daarnaast heeft natuurlijke wol een zelfreinigende eigenschap waardoor het luchten van een product vaak al volstaat.
Heb je een vraag of twijfel je over hoe je jouw Granny’s Finest product het beste kan verzorgen? Neem dan gerust contact met ons op via info@grannysfinest.com

Onze was iconen op een rij:

HANDWAS
Gebruik bij de handwas een ruime hoeveelheid water, zodat het materiaal niet teveel langs elkaar schuurt. Zorg er vervolgens voor dat het water bij het uitspoelen dezelfde temperatuur heeft als tijdens het wassen.

NIET IN DROOGTROMMEL
Dit product is niet geschikt voor in de droger.  De droger kan uw product beschadigen.

STRIJKEN
Indien je gaat strijken: gebruik bij voorkeur een stoomstrijkijzer of leg een vochtwerende doek tussen het strijkapparaat en het oppervlak.

KOUD WASSEN
Was in de wasmachine op 0 graden of met een speciaal wolprogramma.

LIGGEND DROGEN
Hang het product niet op want dan kan het door de zwaartekracht zijn vorm verliezen. Laat het liggend drogen. Leg het product niet op een handdoek te drogen, hierdoor kan namelijk de natuurlijke elasticiteit afnemen.

PILLEN
Het pillen van een breisel is normaal. Om pilbolletjes te verwijderen raden we een wolkam of product zoals de sweater stone aan. Ook kun je zo af en toe met een schaar de ergste pluis eraf knippen, zie het als de vacht van een dier die zo nu en dan moet worden onderhouden. Daarnaast kunnen we een spoelmiddel op basis van Lanoline aanraden. Dit is het natuurlijke vet van de schaap waarmee zijn vacht soepel gehouden wordt. Hierdoor wordt de wol wat gladder en minder pluizig. Momenteel zijn we bezig dit ook via onze website aan te gaan bieden.

WASMIDDEL
Gebruik een ph-neutraal wasmiddel of een speciaal wasmiddel voor wol. Dit zorgt ervoor dat de wol niet gaat vervilten.

HANDGEMAAKT
Alle producten van Granny’s Finest zijn met de hand gemaakt door onze grannies. Er is tijd, aandacht en heel veel liefde gestoken in het maken van de producten. Hierdoor is elk product 100% uniek en ‘made with love’!

NIET WRINGEN
Probeer na een wasbeurt zoveel mogelijk water te verwijderen maar wring het niet uit alvorens het te drogen te leggen.