veelgestelde vragen

Hoe ziet de organisatie eruit?

Wij zijn georganiseerd in een onderneming zonder winstoogmerk en een stichting met ANBI-status. Met deze structuur zijn we het beste in staat om invulling te geven aan onze sociale doelstelling.

 

kan ik helpen?

Hulp van vrijwilligers is van harte welkom. Granny’s Finest is een kleine organisatie met beperkte middelen en veel verschillende activiteiten. Bekijk de mogelijkheden hier of neem contact met ons op via email.

wie kan meedoen?

We richten ons op 55+-ers die al kunnen breien en/of haken. De breiclub is dus niet bedoeld voor mensen die willen leren handwerken. Wel wordt er regelmatig gewerkt met nieuwe patronen en technieken, zodat er voor iedereen wat te leren is. 

Wat gebeurt er met de inkomsten?

In onderstaand overzicht is te zien hoe de inkomsten worden gebruikt voor inkoop, productie, marketing en verkoop. Op de verkopen wordt een kleine marge gemaakt die nodig is om de organisatie in stand te houden.

Hoe ziet de stichting eruit?

De stichting voldoet aan de voorschriften die gelden voor een Algemeen Nut Beogende Instelling en heeft een onafhankelijk bestuur bestaande uit de volgende personen:

Lea Sterenborg-Pinxt |  Voorzitter
Egbert Jan Jonker |  Penningmeester
Wendy Ouwerkerk-van Diest | Secretaris
Arnold Toppen |  Lid

Conform de statuten heeft de stichting als doel het tegen gaan van eenzaamheid bij senioren door zingeving en het ondernemen van diverse activiteiten zoals het vervaardigen en verkopen van in sociaal verband vervaardigde textielproducten.
De stichting zorgt voor fondsenwerving en stelt andere middelen ter beschikking die voor het doel wenselijk, nuttig of noodzakelijk zijn. Meer informatie over de stichting is hier te vinden.

Is er een WINKEL?

Granny’s Finest heeft op dit moment alleen een webwinkel, maar onze producten zijn ook te vinden in diverse grote en kleinere winkels in Nederland, België en Duitsland. Adresgegevens zijn op deze pagina te vinden. Als je op zoek bent naar een speciale sjaal, muts of hoofdband, dan kun je het beste via email of telefoon informeren of het product op de locatie beschikbaar is. Wij hebben geen inzicht in de voorraden van de winkels. Natuurlijk kun je ook bij ons online bestellen. In beginsel staan alle producten die wij op voorraad hebben op de website.