Veelgestelde vragen

Om zoveel mogelijk vragen te kunnen beantwoorden en zo transparant mogelijk te zijn hebben we een aantal antwoorden op veelgestelde vragen uitgewerkt.

GRANNY'S FINEST IN BEDRIJF

Wat is jullie bedrijfsstructuur?
We zijn een social enterprise, oftewel een sociale onderneming. We zijn lid van Social Enterprise NL, aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers die werken aan een economie waarin voor iedereen winst wordt gecreëerd. Granny’s Finest wil een substantiële bijdrage leveren aan het bestrijden én voorkomen van de eenzaamheid onder ouderen. De handwerkclubs en het designermerk zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Lees hier meer over onze sociale doelstellingen.

Hoe worden de prijzen van de producten bepaald?
Granny's Finest maakt als sociale onderneming, net zoals reguliere bedrijven, de gebruikelijke kosten die komen kijken bij het runnen van een gezond modebedrijf. Dit heeft invloed op de verkoopprijs, in onderstaande infographic geven we graag inzicht in hoe de gemiddelde verkoopprijs is opgebouwd.

Worden de grannies betaald?
Onze grannies worden niet uitbetaald in geld. Granny's Finest streeft ernaar om zoveel mogelijk senioren bij elkaar te brengen middels hun hobby en zo eenzaamheid te voorkomen. Wekelijks kan er kosteloos deelgenomen worden aan onze handwerkclubs waar onder het genot van een kop koffie/thee en iets lekkers nieuwe vriendschappen gesloten worden. Bij reguliere schilder- of sportclubs wordt vaak contributie betaald, dat is bij ons echter niet nodig.
Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten buiten de clubs om georganiseerd, middelen die in onze ogen de sociale cohesie veel beter bevorderen dan het bieden van een financiële vergoeding. Het doel van Granny's Finest is om financieel onafhankelijk en zonder subsidies te kunnen functioneren, helaas is dit momenteel nog niet mogelijk. De handwerkclubs houden we graag vrijblijvend, zonder verplichtingen. Dit betekent dat ieder op zijn eigen tempo breit en deelneemt wanneer het uitkomt. Met het invoeren van een betalingssysteem zou deze ongedwongenheid verdwijnen. Bovendien zijn onze grannies op zoek naar een gezellige manier van samenzijn, waar ze met trots hun ambacht kunnen uitoefenen terwijl ze onderdeel uitmaken van een sociaal modebedrijf.

GF_PRICEINGSCARF

HANDWERK CLUBS

Wat zijn de locaties van de handwerkclubs?
Granny's Finest heeft in heel Nederland handwerkclubs. De locaties en tijden van de handwerkclubs zijn te vinden in dit overzicht.

Vanaf welke leeftijd kan ik deelnemen aan de handwerkclubs?
Onze doelstelling is om senioren bij elkaar te brengen, daarom hanteren we een minimumleeftijd van 55 jaar. Wil je graag onderdeel uitmaken van Granny's Finest maar val je onder de leeftijdsgrens? Neem dan contact op met info@grannysfinest.com om te kijken of je iets kan betekenen als vrijwilliger.

Ik zou graag zelf een club willen starten, is dit mogelijk?
Wat leuk dat je eraan denkt een Granny's Finest club te starten! Als je via dit formulier jouw gegevens achterlaat nemen wij contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik solliciteren?
Granny's Finest is regelmatig op zoek naar versterking, met name vrijwilligers en stagiaires. Bekijk hier ons vacatureoverzicht. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Ik wil mij aansluiten bij een handwerkclub, hoe gaat dit in zijn werk?
Kom vrijblijvend een keertje kijken bij één van onze handwerkclubs. Zie hier wanneer de dichtstbijzijnde club plaatsvindt en klik vervolgens op 'meer informatie' bij de door jou gekozen club. Vervolgens kom je op de overzichtspagina van de desbetreffende club waar je je kan inschrijven door te klikken op schrijf u hier in.

GRANNY'S FINEST PRODUCTEN

Waar kan ik jullie producten kopen?
Onze producten zijn zowel op deze website als in winkels te koop. Kijk hier voor het overzicht van verkooppunten.

Wat zijn de verzendkosten?
Onder een bestedingsbedrag van €25 zijn de kosten voor het leveren van het pakket €5,-.
Boven de €25,- is de verzending gratis. Ook is er de mogelijkheid om jouw pakket extra vroeg of laat te laten bezorgen of af te halen. Voor een extra toelage van €2 kun je van deze service gebruik maken via PostNL.

Wat is de verzendtijd van mijn bestelling?
Als je het pakket voor 16:00 bestelt, heb je het de volgende dag in huis. Je bestelling kun je volgen met het Track&Trace nummer van PostNL die je van ons krijgt. Zo weet je precies waar je pakket zich bevindt en wanneer het afgeleverd wordt. Ben je er niet? Dan wordt het pakket de volgende dag nogmaals aangeboden via PostNL. Voor meer informatie kijk op http://www.postnl.nl/ontvangen/.

Ik heb een leuk product gezien dat niet op voorraad is, wat nu?
Indien een product niet voorradig is wordt dit met een melding getoond in de webshop. Je kan het gewenste product echter wel bestellen. Wij zullen vervolgens contact met je opnemen om je van een indicatie omtrent de levertijd te voorzien. Dit hangt sterk af van het product en de bestelde hoeveelheid.

Kan ik mijn product retourneren?
Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, het artikel retour te sturen. De verzendkosten van jouw retour zijn voor eigen rekening. Lees hier meer over retourneren, ruilen en zichttermijn.