Op vrijdag 6 februari zullen de Utrechtse grannies van club Overvecht tussen 14.00 en 16.00 breien in de winkel PUHA op de Voorstraat 48 in Utrecht. Op 14 december 2014 waren de dames al te zien in de succesvolle serie ‘De Voorstraat’ (bekijk de aflevering hier terug). In de VPRO-serie over de bruisende Voorstraat in Utrecht, schetste regisseur Hans Pool een portret van bewoners, bezoekers en voorbijgangers.

Granny's Finest_Oma's breien bij PUHA

In de vijfde aflevering van De Voorstraat was Saïd te zien, die met zijn winkel PUHA in de populaire Voorstraat te vinden is. PUHA verkoopt kleding van jonge ontwerpers en ook de collectie van Granny’s Finest is hier te vinden. Ontwerpster Renske Versluijs, die naast haar eigen productlijn ook een collectie voor Granny’s Finest ontwikkelde, vertelt in de documentaire over haar samenwerking met de grannies.

In dezelfde aflevering is ook Ismail te zien van snackbar ’t Hoekie, waar één van zijn specialiteiten, ‘de Kapsalon’, voorbij komt. Om geheel in de stijl van deze aflevering te blijven zullen de dames samen met Renske en Said op 6 februari een kapsalon nuttigen tijdens of na het breien in PUHA.

Granny's Finest_Oma's breien bij PUHA_Club Overvecht
Een aantal van de dames van Utrechtse club Overvecht tijdens de Dutch Design Week samen met ontwerpster Renske Versluijs, Jeroen Blokland van ‘t Huis aan de Vecht en Granny’s Finest mede-oprichter Niek van Hengel.