Al enige tijd werkt Granny’s Finest samen met de Salesforce Foundation en implementatiepartner G-company. Salesforce is een zogeheten ‘CRM systeem’, een systeem voor ‘Customer Relationship Management’. Bij veel bedrijven wordt dit systeem gebruikt om een goede relatie te behouden met klanten en hun gegevens en voorkeuren bij te houden. In ons geval kunnen we dit systeem erg goed gebruiken om in contact te blijven met zowel de vrijwilligers als de senioren dames die deelnemen aan onze handwerkclubs.

Implementatiepartner G-company heeft Granny’s Finest als het ware ‘geadopteerd‘ en helpt ons om dit systeem zo goed mogelijk te benutten en te zorgen dat het welbevinden van onze grannies voorop blijft staan. De aanwezigheid van de grannies op de handwerkclubs wordt bijgehouden in Salesforce en bij afwezigheid van een trouwe bezoekster wordt dit meteen gesignaleerd. De coordinator van de handwerkclub zal naar haar informeren en bij ziekte wordt bijvoorbeeld een kaart geschreven of een bezoek gebracht.

Salesforce biedt vele mogelijkheden voor de toekomst en we hopen Granny’s Finest samen met G-company tot een (nog) innovatieve(re) sociale onderneming te maken. Aangezien 60% van de senioren tussen de 60 en 75 jaar gebruik maken van het internet lijkt het ons een mooi idee om ons eigen Granny’s Finest platform te bouwen waar grannies onderling buiten de handwerkclubs met elkaar kunnen communiceren en ideeën of vragen over patronen kunnen uitwisselen, niet alleen met elkaar maar ook met onze ontwerpers.

Aan deze toekomstplannen wordt hard gewerkt en vandaag vertelde mede-oprichter van Granny’s Finest Niek van Hengel over de kansen die Salesforce ons biedt tijdens de Salesforce1 World Tour in de RAI AMsterdam.

Granny's Finest Online Magazine - Salesforce1 World Tour - 1Niek van Hengel op het podium tijdens de Salesforce1 World Tour in de RAI Amsterdam. Foto door: Anqelique Schouten.

Granny's Finest Online Magazine - Salesforce1 World Tour - 2Strik ‘Maartje‘ in Salesforce blauw! 

Granny's Finest Online Magazine - Salesforce1 World Tour - 5Granny Joke steelt de show in onze stand in de Topaz Lounge in de RAI Amsterdam. Foto door: Pascale Fuchs.

Tijdens een bezoekje van G-company aan Rotterdamse handwerkclub Prinsenhof kregen een aantal grannies de kans om Google Glass te testen. Het gebruik van Google Glass is voor nu nog toekomstmuziek, maar wie weet kunnen onze grannies in de toekomst hun patronen aflezen met Google Glass en in directe verbinding staan met onze ontwerpers? Een mooie combinatie van ambacht en technologie!

Granny's Finest Online Magazine - Salesforce1 World Tour - 3

Granny's Finest Online Magazine - Salesforce1 World Tour - 4