Over Granny’s Finest

sociale onderneming

Granny’s Finest is een onderneming met een maatschappelijke missie. Door het organiseren van handwerkclubs en andere activiteiten voor ouderen leveren we een bijdrage aan het voorkomen van eenzaamheid. Omgekeerd leveren de ouderen ook een belangrijke bijdrage door hun inzet, expertise en levenservaring

Slow fashion

Onze sjaals, mutsen en handwarmers worden in Nederland met de hand gebreid van duurzame materialen. De collectie wordt in samenwerking met jonge creatieven ontwikkeld. Zo leren jong en oud van elkaar en zorgen we voor zowel trendy als tijdloze producten, die door veel mensen met plezier worden gedragen

“Made BY the best,
worn by the greatest”

Welzijn
Van de 2,6 miljoen 65+’ers in Nederland is meer dan een miljoen eenzaam tot zeer eenzaam. Granny’s Finest bevordert de sociale cohesie door senioren hun hobby uit te laten oefenen in groepsverband. Met de opbrengst van de verkochte producten worden extra activiteiten georganiseerd.

Creatief
Granny’s Finest biedt jong creatief talent de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen op een sociale en onderscheidende wijze en daarmee hun CV en portfolio uit te breiden. Deze creatieve talenten zijn modeontwerpers, fotografen, grafisch ontwerpers, maar ook stylisten en modellen.

Duurzaam
Granny’s Finest streeft naar een juiste balans tussen ontwerp, kwaliteit en verkoopbaarheid. Door te werken met hoogwaardige producten gaan de items langer dan één seizoen mee, waardoor er minder verspilling optreedt en de collectie naast een sociaal ook een duurzaam karakter heeft.

Lokaal
Granny’s Finest is momenteel actief in vijf grote steden, namelijk Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven, en in een aantal kleinere gemeentes. Overal waar we actief zijn wordt nauw samengewerkt met lokale partijen.

Nieuwe Contacten

“Deze muts is een juweel, zalig warm en hip, dus draag hem veel!” Elk product bevat een persoonlijke groet van de granny die het gemaakt heeft. Als dank kan de drager van het product de granny een bericht of foto terugsturen via social media met de hashtag van de maakster.

 

Handwerken is gezond

Niet alleen is breien weer hip, uit steeds meer onderzoeken blijkt de positieve invloed van breien op de geest. Zo wordt in The Guardian breien vergeleken met Yoga. Beide kalmeren het hart en geven een gevoel van stabiliteit en innerlijke rust.