Heb jij altijd al willen breien maar kan je geen steek opzetten? Heb jij een geweldig patroon dat je wilt delen met anderen? Heeft jouw oma jou nooit de ouwe-wijven-steek geleerd? Wordt afkanten bij jou ook altijd zo’n flodderige boel? Kom dan op zondag 3 mei tussen 14.00 en 15.30 naar het ‘Granny’s Finest brei bankje’ bij de WAAR winkel in Rotterdam en hoor van de echte professionals hoe het moet! Onder het genot van lekkere duurzame koffie, zelfgebakken eerlijke brownies en een shotje Tony’s Chocolonely chocolademelk voor de goede moed. Het ‘brei bankje’ is een intitiatief van Granny’s Finest, WAAR en het BankjesCollectief

mevr. Mostert

Wat is het Bankjescollectief?
Elke eerste zondag van de maand vormt het BankjesCollectief het grootste openluchtcafé ter wereld. ‘Open’ een eigen bankje voor je huis of kom langs! Er zijn breibankjes, er is een salsa-bankje en een boombankje. Je meldt jouw bankje aan op www.bankjescollectief.nl en je nodigt jouw buren, vrienden en familie uit langs te komen. Waarom een bankje? In een tijd dat het niet meer vanzelfsprekend is dat buren elkaar kennen, kunnen bankjes een hele grote meerwaarde hebben. BankjesCollectief speelt in op de latente behoefte van mensen om hun buren te leren kennen. Ongedwongen en vanzelfsprekend!

Er zijn nu 142 bankjes, waaronder in Amsterdam (de meeste), Arnhem, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Den Haag, Haarlem en Utrecht. Plaatsen waar WAAR ook is. En waar toevallig ook de Granny’s breien: in Amsterdam, Almere, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven.

Samenwerking
Het BankjesCollectief, WAAR en Granny’s Finest passen goed samen op een bankje. De Grannies voor de gezelligheid en hun kennis van het breien, WAAR om de wereld een beetje mooier te maken en het sympathieke Bankjescollectief dat mensen in contact wil brengen met elkaar. Het doel is de buurtgenoten en klanten van WAAR en de grannies een leuke en gezellige middag te laten beleven!