Tijdens de Negenmaandenbeurs zullen een aantal kledingstukken uit de babycollectie van Rosanne van der Meer te zien zijn in de BabyBeGood kamer. Deze babykamer wordt met zorg en aandacht ingericht met materialen en producten zonder toevoeging van, of bewerking met schadelijke stoffen.

Granny's Finest_Baby Collection by Rosanne van der Meer_Photography by Machteld Bunskoek_3_Combi-Illustratie

BabyBeGood kamer
De BabyBeGood kamer is een nieuw project van Anna Schoemakers en Tamara Peers, bedenkers van de duurzame babydoos. Al een langere tijd stond op hun verlanglijstje om een babykamer in te richten die niet alleen mooi is maar waar je ook je kindje met een gerust hart kunt laten slapen, zonder blootstelling aan schadelijke stoffen. Annemarie Federer van EvyAnne lifestyle is vanaf het begin betrokken bij het project en is op zoek gegaan naar partners waarmee een babykamer gestyled kon worden. “Wij hebben gezocht naar producten die passen bij de huidige trends, een duurzaam karakter hebben en goed zijn voor mens en milieu. Wij zijn trots op de mooie merken die te zien zijn en ook dat 80% Nederlandse merken zijn. Wij zien een positieve trend, steeds meer Nederlandse ondernemers letten op het gebruik van juiste materialen en voegen geen schadelijke stoffen toe”.

Babycollectie Rosanne van der Meer
De babycollectie die Rosanne van der Meer voor Granny’s Finest ontwierp bleek goed aan te sluiten bij deze uitgangspunten. Zo bestaat de collectie grotendeels uit ecologische en fairtrade katoen dat zowel vriendelijk is voor de tere babyhuid als voor het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat katoen niet alleen in het wit maar ook in het beige, bruin en groen op het veld groeit? Hierdoor hoeft het katoen niet meer geverfd te worden. Naast het ongeverfde katoen is er ook gebruik gemaakt van gekleurd katoen, dit is op duurzame wijze geverfd met natuurlijke en botanische ingrediënten. Om wat zachtheid toe te voegen is er ook gebruik gemaakt van fairtrade baby alpaca wol en een mohair-blend.

Meer weten over de inspiratie achter Rosanne’s collectie voor Granny’s Finest? Bekijk dan onderstaand filmpje.
De babycollectie shop je hier.

Praktische informatie

Wanneer? // 25 februari t/m 1 maart 2015
Waar? // Amsterdam RAI. De babykamer is een onderdeel van de Puur Baby Plaza, je vindt ons in hal 8 op plaats 123.
Aanwezigheid // Op vrijdag 27 februari zijn tussen 11.00 en 17.30 een aantal van onze grannies aanwezig die live hun ambacht zullen tonen. Daarnaast zijn mede-oprichter van Granny’s Finest Jip Pulles, event coördinator Carly Salet en ontwerpster Rosanne van der Meer aanwezig om vragen te beantwoorden.