In eerste instantie denk je niet aan wol in de zomer. Je denkt waarschijnlijk; dat is veel te warm en het kriebelt op mijn huid. Maar niks is minder waar. Wollen kleding kan ook juist verkoelend zijn!

Het dragen van wollen kledingstukken in de zomer is zo gek nog niet. Zeker niet als ze gemaakt zijn van merinowol. Merinowol is superzacht dus het kriebelt niet. Door zijn vochtabsorberende en ademende eigenschappen, kan wol juist goed werken bij warm weer. Er zijn meerdere merken die juist om die reden zelfs sportkleding maken van merinowol:

In deze leuke video van Ibex Outdoor Clothing, leggen zij precies uit waarom merinowol geschikt is als sportkleding.

Take_A_HikeSportkleding van Icebreaker.

thuggie_topMerinotop van Thuggies (via 33mag).

Een sjaal die van kleur verandert

Samira Boon heeft een speciale sjaal ontworpen die van kleur verandert als deze warmer wordt. Het hittegevoelige garen in de eerst roze sjaal wordt bij warmte wit.

changing-identity_2

Wollen sjaal of deken voor de koele zomeravond

Na een warme zomerdag kan het nog best koud zijn ‘s avonds. Dan is het fijn om een wollen sjaal bij je te hebben. Bekijk hier onze accessoires gemaakt van merinowol door Charlotte Kan.

Of als je in de avond nog lekker warm buiten wilt zitten in de tuin of op het balkon, dan komen onze nieuwe kussens en deken van Renske Versluijs van pas. Ze komen in hele fijne zandtinten.

Granny's Finest_Interior Collection designed by Renske Versluijs_Photography by Machteld Bunskoek_Location Pastoe Showroom

IMG_8084 (1)