Garens

Met veel zorg kiezen we verschillende mooie materialen uit. Zo maken we in onze herfst/winter collecties gebruik van diverse soorten wol en biologisch katoen. Deze mooie materialen zijn voor de grannies vaak een belangrijke reden om deel te nemen. Goede kwaliteit en fijn materiaal maakt het handwerken nóg leuker!

Het grootste deel van ons assortiment is gemaakt van wol. Waarom wol? Omdat wol een natuurlijk product is dat al jaren wordt gebruikt voor allerlei textieluitingen en het vele mooie eigenschappen heeft. Zo heeft het een zelfregulerend systeem waarbij de wolvezels geurtjes en transpiratievocht doorlaten en is het vuil- en vlekafstotend. Hierdoor is het niet noodzakelijk om jouw wolproducten vaak te wassen, zo nu en dan laten luchten is al voldoende. Daarnaast is wol een duurzaam product omdat de grondstof weer op natuurlijke wijze aangroeit.

25natuurlijkewolSCHEERWOL
Scheerwol is de onbeschadigde wol, geschoren van een gezond schaap. Het is daarmee één van de puurste manieren om aan wol te komen omdat er weinig bewerking voor nodig is. De wol is dik en licht getwijnd en heeft hierdoor een rustieke uitstraling. Scheerwol kenmerkt zich verder doordat het omgevingstemperaturen goed reguleert en erg slijtvast is waardoor het product lang meegaat. Het is een wol die met aandacht en liefde verzorgd moet worden om er het meeste plezier van te hebben. Onze scheerwol is gemaakt van 100% pure wol en is afkomstig uit Uruguay.

24merinowolMERINO WOL
Merino is een natuurlijk garen afkomstig van het merinosschaap. Het merinosschaap is één van de populairste schapen om wol van te gebruiken. Dankzij zijn vele huidplooien produceert het schaap wel vijf kilo wol per jaar.

De wol is zeer fijn, zacht van structuur en heeft een lichte glans over zich. De wol kriebelt niet en heeft een natuurlijke warmte- en koude regulatie waardoor het zowel goed draagbaar is in de winter als in de zomer. De wol is daar-naast ventilerend waardoor transpiratievocht en geurtjes er niet in blijven hangen. Ook is de wol erg kleurvast waardoor je jarenlang van de mooie kleur kunt genieten. We maken gebruik van een mooie 100% merinowol die afkomstig is
van merinosschapen uit Australië. De verwerking van de merino wol gebeurt vervolgens in Italië.

29katoenKATOEN
Katoen is een natuurlijk garen afkomstig van de katoenplant. Het garen is perfect om op warmere dagen te dragen omdat het luchtiger is dan wolgaren. We maken gebruik van verschillende kleuren katoen zoals ze groeien op het veld. Wit katoen is het meest gebruikelijk, maar wist je ook dat het groeit in de kleuren beige, bruin en groen? Overigens gebruiken we ook katoen in andere kleuren, deze zijn op duurzame wijze geverfd met natuurlijke en botanische ingrediënten. Onze katoen is afkomstig uit Peru en is ecologisch en fairtrade.

28syntheticwool

SYNTHETISCH GAREN
Synthetisch garen is de verzamelnaam voor alle garens die niet gemaakt zijn van natuurlijke vezels. Voorbeelden hiervan zijn acryl of nylon. Kenmerkend voor synthetisch garen is dat het stretchbaar en gemakkelijk schoon te maken is.  Granny’s Finest maakt zo min mogelijk gebruik van synthetisch garen omdat we voor pure, natuurlijke kwaliteit gaan. In sommige producten, echter, wordt wel synthetisch garen verwerkt om de rekbaarheid van het product te verbeteren.

26alpacawolBABY ALPACA
Alpaca garen is een natuurlijk garen afkomstig van de alpaca, een kameelachtige die oorspronkelijk uit het Andesgebergte komt. De wol die van de eerste scheerbeurt afkomstig is, wordt baby alpaca garen genoemd. Deze wol is extra zacht. Kenmerkend voor alpaca garen is dat deze erg sterk en warm is, het heeft de kwaliteit van kasjmier en de glanzende uitstraling van zijde. Ook is deze wol minder slijtgevoelig dan andere wol-soorten. Ondanks dat de wol zo sterk is, is de wol licht van gewicht. Daarnaast is het garen aangenaam zacht, anti-allergeen en pluist niet waardoor het erg fijn is om te dragen. Onze baby alpaca garen komt uit Peru, is met natuurlijk pigment gekleurd en is 100% biologisch en fair trade.