Garens

MAIN

Met veel zorg kiezen we verschillende mooie materialen uit. Zo maken we in onze herfst/winter collecties gebruik van diverse soorten wol en biologisch katoen. Deze mooie materialen zijn voor de grannies vaak een belangrijke reden om deel te nemen. Goede kwaliteit en fijn materiaal maakt het handwerken nóg leuker!

Het grootste deel van ons assortiment is gemaakt van wol. Waarom wol? Omdat wol een natuurlijk product is dat al jaren wordt gebruikt voor allerlei textieluitingen en het vele mooie eigenschappen heeft. Zo heeft het een zelfregulerend systeem waarbij de wolvezels geurtjes en transpiratievocht doorlaten en is het vuil- en vlekafstotend. Hierdoor is het niet noodzakelijk om jouw wolproducten vaak te wassen, zo nu en dan laten luchten is al voldoende. Daarnaast is wol een duurzaam product omdat de grondstof weer op natuurlijke wijze aangroeit.

wool

SCHEERWOL

Scheerwol is de onbeschadigde wol, geschoren van een gezond schaap. Het is daarmee één van de puurste manieren om aan wol te komen omdat er weinig bewerking voor nodig is. De wol is dik en licht getwijnd en heeft hierdoor een rustieke uitstraling. Scheerwol kenmerkt zich verder doordat het omgevingstemperaturen goed reguleert en erg slijtvast is waardoor het product lang meegaat. Het is een wol die met aandacht en liefde verzorgd moet worden om er het meeste plezier van te hebben. Onze scheerwol is gemaakt van 100% pure wol en is afkomstig uit Uruguay. Ondanks het feit dat de wolhandel behoorlijk ondoorzichtig is weten we dat schapenhouders in Zuid-Amerika geen Mulesing toepassen. Mulesing is het wegsnijden van de huid rondom het achterwerk van het schaap om infecties te voorkomen. Dit komt hier minder voor omdat de boerderijen kleinschaliger zijn, de schapen hier minder diepe huidplooien hebben  en omdat het klimaar hier koeler is.

MERINO WOL

Merino is een natuurlijk garen afkomstig van het merinosschaap. Het merinosschaap is één van de populairste schapen om wol van te gebruiken. Dankzij zijn vele huidplooien produceert het schaap wel vijf kilo wol per jaar.
De wol is zeer fijn, zacht van structuur en heeft een lichte glans over zich. De wol kriebelt niet en heeft een natuurlijke warmte- en koude regulatie waardoor het zowel goed draagbaar is in de winter als in de zomer. De wol is daar-naast ventilerend waardoor transpiratievocht en geurtjes er niet in blijven hangen. Ook is de wol erg kleurvast waardoor je jarenlang van de mooie kleur kunt genieten. We maken gebruik van een mooie 100% merinowol die afkomstig is van merinosschapen uit Australië. De verwerking van de merino wol gebeurt vervolgens in Italië.

MERINO
COTTON

STUFFED COTTON

Onze Stuffed Cotton is gemaakt met natuurlijke vezels. Zoals alle natuurlijke producten, kan de kleur in de loop der tijd iets veranderen en, na herhaald wassen, vervagen. De buitenlaag van dit garen is een micro-breisel, welke is gevuld met fluffy Nylon. De buitenlaag is gevoelig voor scherpe objecten zoals gespen, nagels van huisdieren, sierraden en klitteband.

BABY ALPACA

Alpaca garen is een natuurlijk garen afkomstig van de alpaca, een kameelachtige die oorspronkelijk uit het Andesgebergte komt. De wol die van de eerste scheerbeurt afkomstig is, wordt baby alpaca garen genoemd. Deze wol is extra zacht. Kenmerkend voor alpaca garen is dat deze erg sterk en warm is, het heeft de kwaliteit van kasjmier en de glanzende uitstraling van zijde. Ook is deze wol minder slijtgevoelig dan andere wol-soorten. Ondanks dat de wol zo sterk is, is de wol licht van gewicht. Daarnaast is het garen aangenaam zacht, anti-allergeen en pluist niet waardoor het erg fijn is om te dragen. Onze baby alpaca garen komt uit Peru, is met natuurlijk pigment gekleurd en is 100% biologisch en fair trade.

alpaca