Op donderdag 21 mei zijn een aantal van onze grannies uit Den Haag aanwezig bij het evenement ‘Lang Leve Kunst‘. Samen met publieke én private partijen ondertekenden minister Bussemaker en staatssecretaris Van Rijn het convenant Ouderen en Cultuur. De ondertekening vormt de start van het meerjarenprogramma ‘Lang Leve Kunst’ dat tot doel heeft cultuurparticipatie door ouderen (65+) te bevorderen. Cultuurparticipatie heeft een belangrijk positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen. De ondertekenaars zetten zich de komende jaren gezamenlijk in voor meer aandacht voor het onderwerp

Generatiediner
Het generatiediner met het thema ‘The Circle of Life’ wordt gepresenteerd door Leoni Jansen. Tijdens het generatiediner buigen professionals zich in ‘peer-to-peer meetings’ over de thema’s beleid, praktijk en wetenschap in relatie tot ouderen en cultuurparticipatie. Granny’s Finest wordt tijdens het diner vertegenwoordigd door ontwerpster Rosanne van der Meer en granny Lidy Visscher. Zij zullen de gasten kennis laten maken met het concept van Granny’s Finest en vragen beantwoorden.

Beatrix-3-zw-w

Opening night & theatervoorstelling ‘Feel The Arts’
Oudere dansers, musici en acteurs staan in de spotlights, in een wervelende show samengesteld door De Nederlandse Dansdagen. Prinses Beatrix, zelf een bevlogen amateurkunstenaar, zal deze voorstelling bijwonen, in gezelschap van Jozias van Aartsen (burgemeester Den Haag), Jaap Smit (commissaris van de Koning Zuid-Holland), 250 internationale conferentiegangers, gemeentelijke en provinciale bestuurders. De presentatie is in handen van Hedy d’Ancona. Aan het eind van de avond zal Hedy d’Ancona namens Granny’s Finest een prachtige omslagdoek aanbieden aan Prinses Beatrix. Deze is speciaal voor haar gemaakt van, hoe kan het ook anders, een prachtige roestkleurige oranje scheerwol.