Vanaf vandaag is onze brandstore meer dan alleen onze Granny’s Finest brandstore. We zijn namelijk nu ook een Lena the Fashion Library swap.point. Een kledingbibliotheek? Ja, een kledingbibliotheek!

Bij Lena kun je kleding lenen in plaats van kopen. En niet zomaar kleding, Lena heeft prachtige vintage items, de mooiste designerstukken en natuurlijk kledingstukken van allerlei duurzame merken. Met een abonnement kun je kleding lenen en deze zo vaak als je maar wil wisselen. Je hebt dus eigenlijk altijd nieuwe kleren, maar dan zonder een uitpuilende kledingkast en mét een positieve en duurzame bijdrage aan onze wereld.

Zoals de initiatiefneemsters van Lena het zelf verwoorden: “Mooie kleding dragen, maar niet ten koste van mens en milieu. Kunnen kiezen uit stijl en snit, maar nee zeggen tegen uitpuilende kledingkasten en fast fashion. Genieten van het gevoel van nieuw, maar niet per se zoveel hoeven bezitten.” Bij Lena geloven ze dat dit het nieuwe modebewust is.

Hoe werkt het?
Voor een vast bedrag per maand sluit je bij Lena een abonnement af. Dat abonnement bestaat uit een aantal punten, bijvoorbeeld 100. Alle kledingstukken hebben ook een waarde van een aantal punten. Je kunt vervolgens kledingstukken lenen die gezamenlijk een waarde tot 100 punten hebben. Deze punten vervallen niet, zodra je iets terug brengt komen de punten weer vrij en kun je weer iets nieuws lenen. Perfect voor de perfecte feestoutfit, om af en toe helemaal de show te kunnen stelen of om simpelweg heel vaak nieuwe kleren te hebben. Het leukste? Je mag zo vaak wisselen als je maar wil en je mag de stukken ook zo lang houden als je maar wil. En, we voelen je het denken, dan kun je natuurlijk echt een perfect stuk tegen het lijf hebben die je eigenlijk nooit meer terug wil brengen. Ook daar is aan gedacht! Mocht je nu echt volledig verliefd worden op een geleend item, dan kun je deze ook kopen. Met korting zelfs, die oploopt wanneer je het stuk langer hebt geleend. Try before you buy!

Granny’s Finest X Lena Library
Wat onze brandstore met Lena Library te maken heeft? Omdat natuurlijk niet iedereen in de buurt van de fysieke Lena Library (die overigens te vinden is op de Westerstraat in Amsterdam) woont, is het mogelijk om online rond te snuffelen en je geleende producten bij een speciaal Lena swap.point op te halen en weer terug te brengen. Je raadt het al, de Granny’s Finest brandstore is het Lena Library swap.point van Rotterdam.

Zie jij een oneindige kledingkast wel zitten? Of heb je simpelweg zin om eens lekker rond te snuffelen in de Lena collectie? www.lena-library.com