Het tweed pakje van Chanel, de houtje-touwtje jas, de geitenwollen sok, de Nederlandse visserstrui, het Leids laken of de bekleding van een Martin Visser bank, wol voelt zich al eeuwenlang thuis in de wereld van werkkleding, mode en interieur. Om de bijzondere natuurlijke kwaliteiten van wol onder de aandacht te brengen vindt van 3 tot 9 november 2014 de derde Wool Week in Amsterdam plaats als onderdeel van The Campaign for Wool. Als thema dit jaar werd gekozen voor de historie van wol in zijn algemeenheid en Nederland in het bijzonder.

Adobe Photoshop PDF

Bas Kosters
Ter ere van de Wool Week is Granny’s Finest gekoppeld aan bekende Nederlandse modeontwerper Bas Kosters. In samenwerking met enthousiaste Amsterdamse grannies van ‘Club d’Oude Raai’ heeft hij een bijzondere creatie gemaakt, geïnspireerd op een oude man, een ‘geitenwollensokken type’ om precies te zijn! Deze creatie zal te zien zijn in de tentoonstelling die het hart van de Wool Week vormt, deze is van 5 t/m 8 november te zien in Pistache aan het Frederiksplein nr. 8 in Amsterdam. De tentoonstelling geeft een overzicht van iconische, soms typisch Nederlandse, wollen items uit het verleden en koppelt hier vernieuwende ideeën van hedendaagse designers aan.

Granny's Finest Online Magazine_Bas Kosters

Ook de media pikte de samenwerking tussen onze grannies en Bas Kosters op. Al eerder verscheen onderstaand stukje in het Algemeen Dagblad en schreef Linda Nieuws over de samenwerking.

Granny's Finest Online Magazine_Wool Week 2014_Breien voor Bas AD

Over The Campaign for Wool
The Campaign for Wool werd in 2009 in het leven geroepen op initiatief van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Charles van Groot-Brittannië. Als erkend beschermheer van natuur en milieu en wetende dat de wolprijzen zo laag waren geworden dat schapenboeren niet langer het hoofd boven water konden houden, besloot hij in actie te komen. The Campaign for Wool is een cross-industry initiatief waarbij leidende wol organisaties zich wereldwijd hard maken om de bijzondere eigenschappen van wol onder de aandacht te brengen en zo de verkoop te stimuleren om de schapenhouders en de textielindustrie te ondersteunen. Schapen leven van gras, water, frisse lucht en zonneschijn. De wolvezel komt voor 100% door de natuur tot stand en niet fabrieksmatig. Schapen leveren elk jaar een nieuwe vacht waardoor wol een hernieuwbaar en dus duurzaam materiaal is. De doelstellingen van the Campaign for Wool zijn onder andere het informeren van consumenten over de natuurlijk en duurzame aspecten van wol, het onder de aandacht brengen van de unieke voordelen van de wol vezel bij ontwerpers, media en consument. Maar ook het verhogen van de vraag naar wollen kleding en interieurproducten in de retail en het ontwikkelen van marketing activiteiten ter ondersteuning van de creatieve industrie.

Granny's Finest Online Magazine_Wool Week 2014_Prins Charles Campaign for wool