Wat gaat de tijd hard! We hebben sinds 2011 vol trots meerdere mijlpalen behaald en ook dit jaar is er veel gebeurd bij Granny’s Finest.

Radicale vernieuwers

We tellen nu 17 handwerkclubs verspreid over heel Nederland. Door Vrij Nederland zijn we benoemd tot ‘Radicale Vernieuwers 2014’, een prijs voor mensen en organisaties die voor sociale en duurzame vernieuwing zorgen in de maatschappij. Daarnaast staan we geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit wordt toegekend als een organisatie zich minstens 90% inzet voor het algemeen belang. We waren veel in de media, zoals de kranten NRC Next en Telegraaf en magazines als FlowHappinez, Viva en het Volkskrant Magazine. We hebben meegedaan met verschillende evenementen zoals ‘Dag van het Ambacht’Duizel in het ParkDutch Design WeekWool Week 2014, ‘Crafts’ van Indie Brands en meer. Naast onze eigen webshop zijn onze producten o.a. verkrijgbaar bij Groos, Hutspot, Perfectly Basics, Sissy Boy, Waar en Rewind Design. Bekijk hier al onze verkooppunten.

Blog_Friscat_1214_bedankt

Ontzettend bedankt!

En we hebben leuke samenkomsten georganiseerd met onze grannies. Want daar is het ons uiteindelijk om te doen. Granny’s Finest voorkomt eenzaamheid door senioren hun hobby handwerk uit te laten oefenen in groepsverband begeleid door jong ontwerptalent. Jong leert van oud en omgedraaid. Zonder de inzet en hulp van onze grannies, ontwerpers, creatieven en vrijwilligers zou Granny’s Finest niet mogelijk zijn en we willen daarom ook iedereen ontzettend bedanken!

Granny’s Finest wensen

Wij wensen voor 2015 dat de handwerkclubs voor nog meer grannies over het hele land toegankelijk worden. Ook maken we ons weer sterk voor jong creatief talent, zij krijgen een goede start om in de toekomst aan werk te komen én doen daarmee iets terug voor de maatschappij. Naast designers geldt dit ook voor modellen, fotografen, visagisten, stylisten en communicatiemedewerkers.

Blog_Friscat_1214_GiftGuide

Gift Guide

Ons favoriete seizoen is aangebroken! Het is tijd voor wollige, warme winter mutsen en wanten, speciaal gehaakte Tunische sjaals, collen om in weg te kruipen en -nooit meer koude tenen- geitenwollensokken. Speciaal voor jou hebben we een gift guide gemaakt met een passende tip voor ieder familielid en vriend of vriendin. Doe dubbel-goed; geef een mooi cadeau en daarmee meteen iets positiefs voor sociale duurzaamheid. Wij wensen je alvast hele fijne, warme feestdagen en een goed nieuw jaar!

* Voor moeder – Sjaal Cor Zand >
* Voor vader – Col Paula Donker bruin >
* Voor geliefde – Wanten Carla Denim blauw >
* Voor oma – Wool Taupe >
* Voor opa – Effio x Granny’s Finest Geitenwollensok grijs >
* Voor baby – Truitje Liesje Crème wit & beige >
* Voor je beste vriendin – Hoofdband Babs Licht grijs >
* Voor je beste vriend – Muts Jaap Mos groen >
* Voor jezelf – Sjaal Willy Zwart >