DSC_0572We bestaan 5 jaar! Op 19 juli 2011 werd Granny’s Finest officieel opgericht. Sindsdien brengen we senioren samen door het organiseren van wekelijkse handwerkclubs. Tijdens de handwerkclubs breien en haken de grannies patronen die ontworpens zijn door jonge designers. De grannies bezitten het ambacht, de designers de kennis van de huidige (mode)trends. Wie een product van Granny’s Finest aanschaft krijgt hier een handgeschreven berichtje van de maakster bij, vervolgens kan met de meegeleverde couponconde gratis een bedankkaartje met een foto terug gestuurd worden. In de loop van de jaren is Granny’s Finest uitgegroeid van één handwerkclub in Rotterdam naar meer dan 35 clubs verspreid over het hele land. De ambitie is om de handwerkclubs voor zo veel mogelijk senioren mogelijk te kunnen maken en door het starten van nieuwe clubs nog meer mensen samen te kunnen brengen.

DSC_0688

GRANNY'S FINEST 23_Photography Prisca VisserOns 5-jarige jubileum vroeg om een feestje! Op dinsdag 19 juli 2016 vierden we onze verjaardag op het Stadspodium in hartje Rotterdam. Samen met de grannies, vrijwilligers, creatieven en finest friends proostten we op de nieuwe vriendschappen die afgelopen jaren ontstonden en de mijlpalen die behaald werden. Er werd gesmuld van de overheerlijke appeltaartjes van Ouwe Taart en er werden prijzen gewonnen tijdens de bingo van OmaPost. De Swarte Leeuw zorgde ervoor dat iedereen voorzien was van een fris drankje en deelde lekkere sandwiches uit in de middag. De gezellige momenten samen werden op de gevoelige plaat vastgelegd in het Fotobusje, voor wie even wilde afkoelen waren er verfrissende voetenbadjes aanwezig en kon er genoten worden van lekker koud schepijs.
Bekijk het complete beeldverslag HIER en alle gezellige fotostrips van het fotobusje HIER.

 

 

Granny's Finest Magazine_Concept Cover 4Crowdfunding Jubileum Magazine
Om de mooie levenswijsheden en verhalen van onze grannies te delen willen we deze gaan bundelen in een dubbeldik jubileum magazine. Het magazine zal een must-read zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het nieuwe ouder worden (ook wel ‘positive aging’), duurzame mode, handwerken en sociaal ondernemen. Door middel van crowdfunding hopen we het magazine te kunnen financieren. Met het benodigde bedrag kunnen de kosten van het drukwerk, fotografie, film, tekst en marketing worden gedekt. De campagne is woensdag 1 juni 2016 gestart en zal doorlopen tot en met zondag 31 juli 2016. Zoals dat hoort bij een crowdfunding campagne, staan er interessante beloningen tegenover een donatie. Het is mogelijk om een vrije gift te doen, voor € 10 het magazine te bestellen (ipv € 15 in de winkel), voor € 100 een cadeaubon te kopen met de waarde van € 125 of te kiezen uit interessante mogelijkheden voor bedrijven zoals het boeken van een workshop of lezing. Momenteel is zo’n 50% van het beoogde bedrag binnen gehaald. De campagne loopt nog t/m zondag 31 juli 2016. Help jij ons de eindstreep te bereiken? Wie zijn steentje wil bijdragen kan dit doen via: www.grannysfinest.com/crowdfunding