Op 8 juli was onze granny Paula te zien in het programma ‘Zoals Alleen Oma Dat kan‘ op 24kitchen. Samen met Chef Danny Jansen kookte ze twee van haar favoriete thaise recepten. Al eerder deelde Paula één van haar tropische recepten met ons, namelijk dat van van haar tropische cake in ons magazine van herfst/winter 2013/2014. Je leest het hier terug in ons digitale magazine op pagina 36 & 37 of op onze blog.

Paula 24 kitchen

De complete aflevering wordt de komende dagen nog een aantal keer herhaald. Op de website van 24kitchen staat een leuk profiel van de 89-jarige Paula. Zo wordt er geschreven:

“Oma Paula is al 89 jaar maar tovert nog steeds de heerlijkste (Indonesische) gerechten uit haar keuken. Ze praat met een Thais accent en ze is erg kwiek en druk voor haar leeftijd: ze zit bij de breiclub en gaat wekelijks zelf naar de markt. Oma is geboren in 1926 in Bangkok (Thailand). Net na de 2e Wereldoorlog ontmoette ze opa, die destijds in Thailand te werk was gesteld door de Japanners. Hij ging terug naar Indonesië waar hij vandaan kwam en oma volgde hem later ook naar Indonesië. Ze trouwde met hem, leerde de taal en natuurlijk ook de Indonesische keuken. In 1955, nadat Indonesië onafhankelijk werd, is ze met haar man en kinderen met de boot naar Nederland gekomen om uiteindelijk terecht te komen in Rotterdam.”

Voor ‘Zoals Alleen Oma Dat Kan’ maakte Paula twee gerechten: Saté Babi en Boemboe Roedjak. Klik op de namen van de recepten om de bijbehorende filmpjes te bekijken!

Granny's Finest Paula 24 kitchen