Met veel zorg kiezen we verschillende mooie materialen uit. Zo maken we in onze herfst/winter collecties gebruik van diverse soorten wol en biologisch katoen. Deze mooie materialen zijn voor de grannies vaak een belangrijke reden om deel te nemen. Goede kwaliteit en fijn materiaal maakt het handwerken nóg leuker!

Het grootste deel van ons assortiment is gemaakt van wol. Waarom wol? Omdat wol een natuurlijk product is dat al jaren wordt gebruikt voor allerlei textieluitingen en het vele mooie eigenschappen heeft. Zo heeft het een zelfregulerend systeem waarbij de vezels geurtjes en transpiratievocht doorlaten en is het vuilafstotend. Hierdoor is het niet noodzakelijk om de producten vaak te wassen. Zo nu en dan laten luchten is al voldoende.

SCHEERWOL

Scheerwol is de onbeschadigde wol, die geschoren wordt van een gezond schaap. De wol is dik en licht getwijnd en heeft hierdoor een rustieke uitstraling. Het is een wol die met aandacht en liefde verzorgd moet worden om er het meeste plezier van te hebben. 

Onze scheerwol is gemaakt van 100% pure wol en is afkomstig uit Uruguay. Ondanks het feit dat de wolhandel behoorlijk ondoorzichtig is weten we dat schapenhouders in Zuid-Amerika geen Mulesing toepassen.

Mulesing is het wegsnijden van de huid rondom het achterwerk van het schaap om infecties te voorkomen. Dit komt hier minder voor omdat de boerderijen kleinschaliger zijn, de schapen hier minder diepe huidplooien hebben  en omdat het klimaat koeler is.

MERINO WOL

Merino is een natuurlijk garen afkomstig van het merinosschaap, één van de populairste schapen om wol van te gebruiken. Dankzij zijn vele huidplooien produceert het schaap wel vijf kilo wol per jaar. De wol is zeer fijn, zacht van structuur en heeft een lichte glans over zich. De wol kriebelt niet en heeft een natuurlijke warmte- en koude regulatie waardoor het zowel goed draagbaar is in de winter als in de zomer.

De wol is daarnaast ventilerend waardoor transpiratievocht en geurtjes er niet in blijven hangen. Ook is de wol erg kleurvast waardoor je jarenlang van de mooie kleur kunt genieten. We maken gebruik van een mooie 100% merinowol die afkomstig is van merinosschapen uit Australië. De verwerking van de merino wol vindt plaats in Italië.

STUFFED COTTON

Onze Stuffed Cotton is gemaakt met natuurlijke vezels. De buitenlaag van dit garen is een micro-breisel van katoen. Het garen is gevuld met fluffy nylon, waardoor er meer volume is zonder dat de producten te zwaar worden, wat bij dikkere katoenen garens wel het geval is.

Stuffed Cotton voelt prettig aan op de huid -geen enkel risico op prikken- en is ook bij de grotere mutsen en sjaals fijn om te dragen in de herfst, winter en lente.

Hoewel de producten tegen een stootje kunnen is het goed om op te passen met scherpe objecten. Zoals alle natuurlijke producten kan de kleur in de loop der tijd iets veranderen en na herhaald wassen vervagen.