Met z’n allen in koor in één, twee, drie: it’s the most wonderful time of the year. Alhoewel, deze tijd van het jaar is alléén wonderful als je je niet door winkelstraten hoeft te ellebogen op zoek naar cadeaus. Daarom geven we je zes cadeautips die je vanuit je luie stoel bestelt. Het zijn bovendien cadeaus die bijdragen aan duurzame of sociale initiatieven van eigen bodem. Zodat the most wonderful time of the year dat straks ook echt is. Voor iedereen.

Chocola
Van boon tot reep: de Chocolatemakers zijn het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten zelf in de hand heeft. Zelfs het transport. Zo worden de cacaobonen voor de Tres Hombres reep met de gelijknamige zeilboot uit de Cariben gehaald. Op windkracht! Wil je dit initiatief steunen? Eet dan chocola. Veel chocola. Wij offeren ons graag op.

Sokken
Ontmoet Qnoop. The only pair that stays a couple. Jawel, deze sokken van biologisch katoen houd je door middel van een – biologisch afbreekbaar – knoopje bij elkaar in de wasmachine. Dat betekent dat je straks nooit meer het mysterie van de verdwenen linkersok hoeft te ontrafelen. Ook niet onbelangrijk: de sokken staan prachtig in elke laars of schoen.

Rockbook
Of je nu graag verhalen schrijft, aantekeningen maakt of poppetjes krabbelt om een vergadering te doden: je behoudt al je hersenspinsels én de natuur met de notitieboekjes van Paper On The Rocks. Omdat deze notitieboekjes gemaakt zijn van steenpapier, bespaar je grondstoffen als bomen en water. Een initiatief net zo mooi als de boekjes zelf. Kijk maar.

Stadsplank
Hout van je stad. Maar echt. Een Stadsplank is namelijk gemaakt van een gerooide boom bij jou in de buurt. Het kan dus zomaar zijn dat een iep tijdens een storm is omgevallen, bij jou een tweede leven krijgt als broodplank. Of snijplank. Of tapasplank. De planken zijn multifunctioneel. Extra leuk: via een QR-code op de plank traceer je de exacte locatie van de boom.

Sieraden
Ken je Renske Versluijs nog? Ze ontwierp voor ons een prachtige collectie van zuiver scheerwol uit Uruguay. Nu je weet over wie we het hebben: Renske maakt ook tassen en sieraden. We zijn fan van haar kettingen en broches, gemaakt van porselein en eikenhout. Stuk voor stuk met de hand gemaakt en verkrijgbaar in nude, red, mint en dots. Sterkte met kiezen!

Stuffed Cotton
Gloednieuw. En met nieuw bedoelen we ook echt nieuw, want deze collectie komt rechtsstreeks uit de handen van onze granny’s. Onze Stuffed Cotton collectie is gemaakt van, je raadt het al, katoen. Geschikt voor de meest gevoelige huid én makkelijk wasbaar. Net zo warm als wol en met net zo veel liefde gemaakt als onze andere producten.

Tekst door Ilse Beekhof.