Wol, wol, wol. Op het Granny’s HQ zijn we vol van wol. Niet zo gek ook. Wol is comfortabel in kou én hitte. Het is sterk en veerkrachtig. Blijft lang mooi en in goede conditie. We zetten daarom vijf ontwerpers op een rij die de veelzijdigheid van wol illustreren. Ontwerpers die, net als wij, ambacht combineren met natuurlijke materialen en een tijdloos ontwerp.

Glerups
Our passion is felt, staat er op de website. En die liefde voel je inderdaad, zodra je deze vilten sloffen aantrekt. Sinds 1993 gebruikt Nanny Glerup uit Denemarken de 100% pure wol van haar eigen Gotland schapen om de iconische laars te maken, die we vandaag nog steeds van top tot teen aanbidden. Wij zien het al voor ons deze winter: een kop chocomelk, breiwerk op schoot en Glerups aan de pootjes. Het leven is af.

WINTERVACHT
Wol blijft van goede kwaliteit. Generatie op generatie. Zonde dus om oude wollen dekens weg te gooien, als je er ook fan-tas-ti-sche jassen van kan maken. Hollandse meesterwerken zijn het. En net zoals met kunst, is er geen een hetzelfde. Over exclusieve designer pieces gesproken. Welke vacht draag jij deze winter? Welke jas je ook kiest, wij sluiten ons aan bij de pay-off van WINTERVACHT: draag schaap.

Sara Rosalie
Ook bijzonder aan wol is lanoline. Oftewel: wolvet. Een natuurlijk én diervriendelijk bijproduct dat je krijgt als je wol wast. Sara Rosalie ontdekt op de Texelse schapenboerderij van haar ouders, de kwaliteiten van lanoline. Het beschermt, hydrateert én herstelt je huid. Ze begint haar eigen huidverzorgingslijn, die overigens niet alleen van binnen mooi is… Deze producten stellen we maar wat graag tentoon in de badkamer.

The Wool Studio
Is het een knuffel? Of een stuk speelgoed? De hobbelschapen van The Wool Studio zijn het allebei. De schapen, die overigens allemaal luisteren naar de naam Max, zijn gemaakt van duurzame materialen als wol en hout en hebben een tijdloos design. Helemaal met de hand geschaafd en afgewerkt, gewoon in Nederland. Een aaibaar cadeau voor je mini-me, of mini-mini-me, als je kleinkinderen hebt.

Renske Versluijs
Dat wol niet uitsluitend bestemd is voor je handen of om je nek, bewijst onze samenwerking met Renske Versluijs. Haar interieurcollectie is gemaakt van 100% zuiver scheerwol. De door onze granny’s gebruikte vissengraatsteek is bijzonder om te zien, in welk interieur dan ook. Minstens zo bijzonder zijn de technieken, het vakmanschap en de materiaalkennis van het ‘Wijkatelier op Zuid’ in Rotterdam, die de kussens en dekens met liefde produceren.

Tekst door Ilse Beekhof.