Op 24 april is het Fashion Revolution Day. Deze dag is in het leven geroepen om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zichzelf de vraag stellen ‘Who made my clothes?’. Op deze manier wordt er gevraagd om meer transparantie in de kledingindustrie.

De aanleiding hiervan is de verschrikkelijke ramp op 24 april 2012 in de fabriek ‘Rana Plaza’ in Bangladesh. Door het instorten van het gebouw overleden 1133 mensen en raakten 2500 mensen gewond. In de fabriek maakten de werknemers onder erbarmelijke omstandigheden kleding voor grote merken en winkelketens. Helaas staat dit incident niet op zichzelf en gaat de grote vraag naar goedkope kleding ten koste van het welzijn van vele werknemers in de kledingindustrie.

Granny's Finest_Fashion Revolution Day 1

Om de makers van kleding een gezicht te geven heeft de organisatie van de Fashion Revolution Day een campagne bedacht. Dit is het stappenplan:

1. Maak een selfie en laat hierbij het label van jouw kleding zien. Je zou jouw kleding binnenstebuiten kunnen dragen om het statement te vergroten.
2. Volg het merk of de maker van jouw kleding op social media.
3. Upload jouw foto op social media met het bericht ‘I want to thank the people who made my clothes’, tag het merk of de maker van jouw kleding en gebruik de hashtag #whomademyclothes?

Granny's Finest_Fashion Revolution Day 2

In ons geval is het natuurlijk wel duidelijk wie onze sjaals, mutsen, collen, handschoenen, strikjes, dekens en kussens maken. Zelfs als je niet bekend bent met het merk Granny’s Finest doet de naam misschien al een belletje rinkelen: ‘het beste van oma’ doet toch al vermoeden wie de makers achter het merk zijn. Ondanks dat de vraag ‘Who made my clothes?’ in het geval van Granny’s Finest al duidelijk is zou het toch leuk zijn als jullie onze grannies zouden willen bedanken.

Bij aanschaf van een Granny’s Finest product kun je onze grannies bedanken door het sturen van een gratis postkaartje via kaart.grannysfinest.com met de bijgeleverde couponcode aan het label van jouw product. Heb je dit al gedaan maar wil je onze grannies toch nog een keer bedanken? Upload dan opnieuw een foto met jouw Granny’s Finest product via social media met daarbij de boodschap ‘I want to thank the granny who made my [naam product]’, tag ons en gebruik de hashtags #grannysfinest #whomademyclothes en #fashrev. We kijken uit naar jullie bedankjes!

Granny's Finest_Fashion Revolution Day 4

Granny's Finest_Fashion Revolution Day 3