De gepensioneerde chinese lerares Xiang Renxian (60 jaar) heeft vanaf haar 34e haar mooie zwarte lokken opgespaard. Op die jonge leeftijd besefte ze dat er een hoop mooie zwarte haren in haar borstel achterbleven. Naar eigen zeggen was iedereen altijd zeer jaloers op haar lange zwarte lokken. Daarom vond ze het zonde om deze uitgeborstelde haren weg te gooien. Wat er met de uitgevallen zwarte lokken moest gebeuren wist ze echter nog niet.
In 2003 kwam ze op het idee om de gespaarde haren in kleding te verwerken. Ze begon met breien in 11 jaar later waren de trui en muts af. Zie hieronder het resultaat!

Renxian-Spent-11-years

Inmiddels is haar haar grijs aan het worden. Ze wil nu graag haar naam op de zwarte trui zetten met grijze haren. Nu is het dus een kwestie van afwachten tot er genoeg grijze haren verzameld zijn.

De trui heeft ze voor haarzelf gemaakt en de muts is een kado aan haar man voor het supporten van haar zeer uitzonderlijke hobby. Als dat geen liefde is!
Mocht je nou ook zo’n persoonlijk kado willen maken voor je geliefde; de gebreide trui en muts bevatten zo’n 110.000 haren. Voor valentijnsdag in 2025 ben je dan voorzien van een kado. Voor dit jaar zul je op zoek moeten naar een ander kado!