fbpx

Met de ontwerpwedstrijd ‘Dutch Darlings’ worden makers, vormgevers en vakmensen uitgedaagd om een bijzonder, verrassend, innovatief, duurzaam en hedendaags souvenir te ontwerpen op basis van een ambachtelijke Nederlandse techniek. Deelnemers laten met hun ontwerp zien dat Nederland meer is dan tulpen en molens. Dat we een veel rijker gekleurd palet aan lokale cultuur bezitten dan een Delfts blauw en in China vervaardigd sierklompje voor de toeristenindustrie. Dutch Darlings is een artistiek en duurzaam antwoord op wegwerpsouvenirs.

Deze prijsvraag is een initiatief van Crafts Council Nederland, een overkoepelende organisatie die zich sinds 2013 inzet voor het behoud, de overdracht en de ontwikkeling van het creatieve ambacht. Het is een platform waar ambacht, kunst, fashion, design en erfgoed samenkomen, waar vakmanschap gekoesterd en geactualiseerd wordt. Uitgaande van de expertise van de ambachtsman/vrouw krijgen ambachtelijke technieken een nieuwe toekomst. Om het leren met de handen een impuls te geven, nieuwe producten te ontwikkelen, verrassende verbindingen te maken, erfgoed te ontsluiten en bij te dragen aan een levendige, duurzame ambachtseconomie.

Heb jij een verrassend idee voor een nieuwe toepassing van een ambachtelijke techniek? Een product dat traditie én vernieuwing in zich draagt? Wil je jouw product verkopen in o.a. museumwinkels én bij Dille&Kamille? Wil je een internationaal podium en deelname aan de tentoonstelling op de Dutch Design Week 2014? Doe dan mee en maak kans op één van de 10 prijzen! In totaal is er 15.000 euro aan prijzengeld.

Granny's Finest Online Magazine - Dutch Darlings ontwerpwedstrijd1

Granny's Finest Online Magazine - Dutch Darlings ontwerpwedstrijd2