DESIGNERS

 

Granny’s Finest biedt jong creatief talent de mogelijkheid om werkervaring op te doen op een inspirerende en onderscheidende wijze. Hiermee kunnen ze hun CV en portfolio uitbreiden en zichzelf als professional verder ontwikkelen. Lees hier wat ze er zelf over te vertellen hebben.

Channa Ernsten: “De samenwerking heeft mijn zienswijze op oude dames veranderd. Je komt met ze in gesprek en realiseert je dat ze ook jonge vrouwen zijn geweest met dromen en verwachtingen, plannen en doelen.” In 2007 studeerde Channa af aan de Design Academy Eindhoven. Daarna werkte ze enige tijd als conceptueel ontwerper. In 2009 besloot ze haar eigen ontwerpstudio op te richten.”   Kijk hier naar wat Channa heeft geinspireerd

Koen van den Broek: “In de zomer van 2012, tijdens mijn derde jaar aan de Willem de Kooning Academie, begon ik bij Granny’s Finest met een aantal grafische klusjes. Granny’s Finest heeft me een groot portfolio met divers werk, veel interessante contacten en nieuwe opdrachten opgeleverd. Ik vind het zo mooi om elk jaar opnieuw rond de herfst/winter te zien hoe Granny’s Finest weer opbloeit en volop in de picture komt te staan.” Hier enkele beelden van een campagne shoot.

 

Renske Versluys “De collectie die ik heb ontworpen gaat erover dat de jonge generatie kan leren van de oudere generatie”. In 2008 studeerde Renske af als Mode- en Textiel Designer aan de Mahku. In januari 2011 startte ze haar eigen accesoire merk RENSKEVERSLUYS gespecialiseerd in leer. Hier verteld Renske over haar tijd bij Granny’s Finest.

Rosanne van der Meer: “Je haalt zestig jaar ervaring niet zomaar in. Dus ik heb een idee van hoe het eruit moet zien en zij hebben de kennis in huis. We worden allemaal zo enthousiast van het maken van zo’n kledingstuk. De waarde die daardoor vergroot wordt, dat vind ik heel erg leuk”. In 2008 studeerde Rosanne af aan de Artemis Academie in Amsterdam richting modevormgeving. Rosanne houdt zich sinds kort naast het ontwerpen ook bezig met de kwaliteitscontrole.”

Carly Salet: “Voor mijn studie Vrijetijdsmanagement heb ik gewerkt aan een tevredenheidsonderzoek met betrekking tot de clubs. Door mijn stage heb ik veel werkervaring op kunnen doen op het gebied van evenementenorganisatie en projectmanagement. Het is heel leuk om te mogen werken voor zo’n gaaf merk, zulke leuke oma’s en met een ontzettend veelzijdig team.”

 Charlotte Kan: “De samenwerking met de Grannies is heel leuk. Je hebt een gezamenlijke interesse en daar ben je heel erg mee bezig. Het voelt meer als de meiden dan als de Grannies, je zit gewoon samen te giebelen.” In 2007 studeerde Charlotte af aan de Willem de Kooning. Vanaf 2008 is haar duurzame collectie te koop. Ze richt zich op vrouwelijke en simpele kledingstukken met een speelse twist.” Bekijk de video over haar collectie hier

Joline van den Oever: “In 2011 werd ik gevraagd om de styling van de eerste fotoshoot van de Granny’s Finest collectie te doen. Hierna besloot ik mijn afstudeerproject voor de Wi;;em de Kooning Academie toe te passen op het concept van Granny’s Finest. In Granny’s Finest kan ik mijn creatieve visie kwijt en kan ik de diverse facetten uit mijn opleiding toepassen in de praktijk. Het is erg leerzaam geweest om in de afgelopen jaren te zien hoe een sociale onderneming groeit en wat hier allemaal bij komt kijken.”