Designers aan het woord

Granny's Finest biedt jong creatief talent de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen op een sociale en onderscheidende wijze en daarmee hun CV en portfolio uit te breiden.

Designers: bekijk hier wat ze te vertellen hebben over hun collectie

Renske Versluijs: “De collectie die ik heb ontworpen gaat erover dat de jonge generatie kan leren van de oudere generatie”
In 2008 studeerde Renske af als mode- en textieldesigner aan de MAHKU. In januari 2011 startte ze haar eigen accessoires merk renskeversluijs, gespecialiseerd in leer. Zie hier haar collectie.

Charlotte Kan: “De samenwerking met de grannies is heel leuk. Je hebt een gezamenlijke interesse en daar ben je heel erg mee bezig. Het voelt meer als de meiden dan als de grannies, je zit gewoon samen te giebelen.”
In 2007 studeerde Charlotte af aan de Willem de Kooning. Vanaf 2008 is haar duurzame collectie te koop. Ze richt zich op vrouwelijk, doch simpele kledingstukken met een speelse twist.

Channa Ernsten: “De samenwerking heeft mijn zienswijze op oude dames veranderd. Je komt met ze in gesprek en realiseert je dat ze ook een jonge vrouw is geweest met dromen en verwachtingen, plannen en doelen.”
In 2007 studeerde Channa af aan de Design Academy Eindhoven. Daarna werkte ze enige tijd als conceptueel ontwerper. In 2009 besloot ze haar eigen ontwerpstudio op te richten.

Rosanne van der Meer: “Je haalt zestig jaar ervaring niet zomaar in. Dus ik heb een idee van hoe het eruit moet zien en zij hebben de kennis in huis. We worden allemaal zo enthousiast van het maken van zo’n kledingstuk. De waarde die daardoor vergroot wordt, dat vind ik heel erg leuk”.
In 2008 studeerde Rosanne af aan de Artemis Academie in Amsterdam richting modevormgeving. Rosanne houdt zich sinds kort naast het ontwerpen ook bezig met de kwaliteitscontrole.

 

Vaste talenten

Koen van den Broek: “In de zomer van 2012, tijdens mijn derde jaar aan Willem de Kooning Academie, begon ik bij Granny’s Finest met een aantal grafische klusjes. Inmiddels komt alles wat visueel is bij Joline en mij vandaan. Granny’s Finest heeft me een groot portfolio met divers werk, veel interessante contacten, nieuwe opdrachten en opdrachtgevers buiten Granny’s Finest en diverse kranten exposures opgeleverd. Ik vind het zo mooi om elk jaar opnieuw rond de herfst/winter te zien hoe Granny's Finest opnieuw exposure krijgt en opbloeit. Nog steeds groeit het merk elk jaar, steeds sneller en groter.”

Joline van den Oever: “In 2011 werd ik gevraagd om de styling van de eerste fotoshoot van de Granny’s Finest collectie te doen. Hierna besloot ik mijn afstudeerproject toe te passen op het concept van Granny’s Finest. Ik studeerde met een 9 af in de richting van 'Lifestyle & Design' op de Willem de Kooning Academie. Door middel van een startersbeurs kon ik een half jaar succesvol meedraaien en momenteel werk ik twee dagen in de week als Freelancer bij Granny's Finest. In Granny's Finest kan ik mijn creatieve visie kwijt en kan ik de diverse facetten uit mijn opleiding toepassen in de praktijk. Het is erg leerzaam geweest om in de afgelopen jaren te zien hoe een sociale onderneming groeit en wat hier allemaal bij komt kijken. Daarnaast heb ik mijn portfolio flink kunnen aanvullen met diverse projecten die ik binnen Granny's Finest heb uitgevoerd en waar nieuwe opdrachtgevers vaak positief op reageren. Ik heb al vele leuke, grappige en gezellige momenten meegemaakt bij Granny's Finest. Ook zijn er wel eens ontroerende momenten wanneer je je beseft wat sommige dames door de jaren heen al hebben meegemaakt. Tegelijkertijd zijn het wijze vrouwen waar je een hoop van kan leren en die als voorbeeld dienen omdat ze nog zo actief bezig zijn op hun oude dag. Omdat ik zelf geen oma's meer heb beschouw ik het als een voorrecht om zo toch wekelijks in het bijzijn van een flink aantal surrogaat oma's te mogen zijn!”

Carly Salet: "Voor mijn studie Vrijetijdsmanagement was ik op zoek naar een leuke, uitdagende stage en kwam zo uit bij Granny's Finest. Tijdens mijn stage heb ik zeven maanden lang gewerkt aan een tevredenheidsonderzoek betreft de activiteiten buiten de clubs. Daarnaast heb ik geholpen in de organisatie van zo'n 12 evenementen. Nu houd ik me, één dagje in de week, bezig met de ondersteuning van de evenementen. Door mijn stage heb ik veel werkervaring op kunnen doen betreft evenementenorganisatie en projectmanagement. Jip en Niek hebben mij veel vrijheid gegeven waardoor ik van alle aspecten van evenementenorganisatie veel heb kunnen zien en ervaren. Ik vind het heel leuk om te mogen werken voor zo'n gaaf merk, zulke leuke oma's en met een ontzettend veelzijdig team."