fbpx

Winter is coming. Dat betekent: stoofpotjes, bockbiertjes (of stoofpotjes van bockbier) en jezelf van onder tot boven in dekens en sjaals rollen. Mocht je toch nog de deur uit willen, dan hebben wij een lijstje voor je. Zie het als de zeven laatste dingen die je dit jaar wilt ondernemen. Het liefst natuurlijk met je granny erbij. Want grannies maken alles beter. Zeker in het geval van stoofpotjes.

Hallo herfst- en wintercollectie!
Dé happening in Rotterdam wat ons betreft: de opening van onze eigen brandstore. Op 3 november ben je van harte welkom aan de Mariniersweg 55. Altijd al willen zien waar we de collecties bedenken en breien? Kom langs. We presenteren meteen onze herfst- en wintercollectie. En er zijn grannies. Voor de mooiste winterwaren en net zo warme knuffels.
3 november, Mariniersweg 55, Rotterdam

Turn on the lights
‘Ooh’ en ‘aah’ zullen de geluiden zijn die je mond maken, op 16 november in Amsterdam. Dan presenteert De Bijenkorf haar winteretalage. We rekenen op lichtjes, lichtjes en nog eens lichtjes. En als je er dan toch bent: een fijne Granny’s Finest muts of sjaal vind je bij de accessoire-afdeling. Ook daar gaan je ogen van twinkelen.
16 november, Dam, Amsterdam

Wintervogels kijken
Tureluurs het jaar uitgaan? Doen. In de Ackerdijkse plassen vind je namelijk de meest bijzondere wintervogels om 2017 mee af te sluiten. Gewoon, op een steenworp afstand van Rotterdam. Er dobberen duizenden eenden en ganzen op de plassen. Een gids van Natuurmonumenten wijst ze allemaal aan. Meld je wel van tevoren even aan. En vergeet je verrekijker niet.
2 december, Ackerdijkse Plassen, Rotterdam

Old school vertier
Toe aan een beetje vertier? In het Nederlands Openluchtmuseum maak je niet alleen kennis met oude ambachten, ook met ouderwets wintervermaak. Schaatsen en sleeën dus, vanaf een helling zoals ze die al in de zeventiende eeuw maakten. Minder geschikt voor broze botten, maar gelukkig is er voor granny’s nog veel meer te doen. Zoals broodjes bakken. Welk een jolijt!
Van 9 december 2017 tot en met 21 januari 2018, Openluchtmuseum Arnhem

Swan Market
Geen idee wat je straks onder de boom moet leggen? Bezoek de Swan Market. Daar vind je werkelijk voor iedere oom, zus, vriendin of collega een cadeautje. Handgemaakt door makers bij jou uit de buurt. Posters, sieraden of een zak homemade granola: nog even een strik erom en klaar ben je.
10 december, Van Nelle Fabriek, Rotterdam
17 december, Wagenmakerij, Tilburg

Creatief met wol
Jawel, we zijn vol van wol. Niet alleen kun je er sloffen, jassen en kussens van maken: ook kerstversiering. Bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld leer je namelijk wol vilten. Tijdens deze workshop krijg je uitleg over de vilttechniek en ga je aan de slag met echt Drents schapenwol. Je gaat naar huis met drie decoraties. Oh dennenboom, wat is je decoratie wonderschoon.
15 december, Nationaal Park Dwingelderveld, Ruinen

Schrijf een kerstkaart
Voor dit laatste event hoef je je huis niet uit. We willen je namelijk vragen om een kerstkaartje te sturen naar je opa of oma. Of naar een anonieme oma of oma, waar deze feestdagen niet zo veel te vieren valt. Laat staan dat er een kerstkaart op de mat valt. Nou ja, vanaf nu wel. We hopen op bergen post met hartverwarmende groeten. Stuur nu digitaal een kaartje.
www.omapost.nl

Tekst door Ilse Beekhof.