De talentvolle Française Jessica Leclere is jong, maar kan zichzelf al textiel en wol designer noemen als afgestudeerd ontwerpster aan het Chelsea College of Arts in Londen. Leclere is briljant in haar minimalistische gebruik van materiaal en kleur en heeft inmiddels twee collecties op haar naam staan.

In 2012 maakte zij haar eerste collectie als afstudeerproject waarbij zij zich liet inspireren door de ijzige IJslandse kust. Nu, vier jaar later, heeft ze haar eerste officiële collectie ontworpen voor herfst/winter 2016/2017.

In deze collectie maakte ze gebruik van blauwe, grijze en zwarte tinten in combinatie met wit. Hetgeen dat haar collectie echter vooral indrukwekkend maakt zijn de vormen. Deze bijzondere ronde vormen zetten in combinatie met de prints een perfecte dynamiek neer.

Of de producten echt comfortabel zitten en makkelijk te dragen zijn kunnen we je natuurlijk niet vertellen, maar dat het er mooi uitziet staat vast. We zijn benieuwd wat jullie vinden van de ontwerpen en dat lezen we graag terug in de reacties onder dit bericht!