Onze grannies breien en haken natuurlijk lang niet alleen tijdens onze handwerkclubs. Thuis op de bank of in hun favoriete stoel, maken de dames de meeste brei-uurtjes. Een aantal van hen gaven ons een exclusief kijkje in hun, door de jaren heen zorgvuldig bij elkaar verzamelde, interieurs. Deze keer de beurt aan Mevrouw Mostert!

Mevrouw Mostert is 82 jaar en breit al enige tijd met veel plezier bij club Soenda in Vlaardingen. Fotograaf Thomas van Oorschot ging bij haar op bezoek en portretteerde haar gezellige interieur. Hierin heeft haar bijzondere verzameling van poppen in klederdracht een grote rol. Niet gek ook, want Mevrouw Mostert is opgegroeid op het Eiland Marken, bekend van de Marker klederdracht. Een aantal keer per jaar geeft ze lezingen over klederdracht en schreef er samen met haar dochters zelfs een boek over. Door middel van verhalen en anekdotes geeft ze een boeiend beeld van haar jeugd op het eiland Marken in de periode 1932-1951. Ze vertelt over het gezin, het sociale leven en de klederdracht met veel authentieke foto’s.

Mevrouw Mostert woont samen met haar man en het viel fotograaf Thomas van Oorschot dan ook op dat de twee het nog zo leuk hebben samen. Hij liet hem daarom ook terug komen op de achtergrond van de foto’s, met instemming van Mevrouw Mostert: ‘Ja, hij hoort ook zeker bij het interieur’ grapte ze.

mevr. Mostert

mevr. Mostert

mevr. Mostert

mevr. Mostert

mevr. Mostert

mevr. Mostert

Meer binnenkijkers zien en lezen? Klik dan hier!