Afgelopen zaterdag 31 mei vond De Dag van het Ambacht plaats in Amsterdam Roest. Het festival werd voor het eerst georganiseerd en stond in het teken van verschillende ambachten. Onze grannies breien en haken uiteraard het hele jaar door en daarom waren een aantal enthousiaste dames van handwerkclub Huizen aanwezig om hun brei- en haakkunsten te vertonen.

Bekijk onderstaande foto’s om een indruk te krijgen van deze gezellige ambachtelijke dag en alle leuke ambachtelijke producten die getoond werden:

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 1De locatie van het evenement: een loods van Amsterdam Roest.

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 2
Onze stand tijdens De Dag van het Ambacht.

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 3Onze banner en display’s. Op deze zonnige dag toonden we vooral wat luchtigere producten zoals onze strikjes en stropdassen.

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 4Twee dames uit Huizen overleggen samen over hun breiwerk.

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 5Een aantal grannies uit Huizen bemant de stand, een aantal van de andere dames waren een kijkje aan het nemen op en rondom het evenement.

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 6Vrijwilligster Theresa buigt zich samen met één van de grannies over haar breiwerk.

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 7Het manifest van Made in Amsterdam.

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 8‘Even snel’ een kopje koffie halen bij Koffieleute zat er niet in..

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 9
Je moest namelijk eerst zelf op ambachtelijke wijze je eigen koffiebonen malen..

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 10Om vervolgens 2 minuten de koffie te laten uitdruppelen. Maar het resultaat mocht er wezen!

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 11De mooie viltvachten van Zachtaardig.

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 12Lekkere ambachtelijke kaas van Fromagerie Abraham Kef. Goedgekeurd door onze grannies!

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 13Laarzen gemaakt van brandweerslang.

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 14Een met de hand gemaakt houten skateboard van Ruben van der Scheer.

Granny's Finest Online Magazine - Beeldverslag Dag van het Ambacht 15The Tintype Studio fotografeerde met deze mooie nostalgische analoge camera.