6 TO-DO’S IN DELFT

Delft. Daar is niks wolligs aan. Hoewel: je bent er zeker aan het juiste adres voor de nodige winteraccessoires. We verzamelden de finest places in deze stad. Leuk om te bezoeken met of zonder granny. Voor elk van de plekken geldt: designed by the new, handmade by the best. Precies zoals wij het graag zien.

HUmmUS
Molslaan 39
HUmmUS. Daar eet je natuurlijk: hummus. Hummus original, hummus met aubergine, hummus met veggie shoarma of hummus met tomaat en feta. En als je in een zaak die HUmmUS heet, toch iets anders wilt bestellen, zijn er ook maaltijdsalades en zoete aardappelfrietjes van chef Ferdi, die ‘eten maakt als een Libanese grootmoeder.’

Hummus_finestplaces_grannysfinest HummUS via InDeBuurt.nl

Hills & Mills
Oude Langendijk 6
Nog zo’n familiaire plek: Hills & Mills, waar je ‘papa’ zegt tegen eigenaar en chef Shahzad Kazmi. Kazmi mixt de Himalaya (Hills) met de Nederlandse keuken (Mills). Exotisch en lokaal, goed en puur eten, maar allemaal even lekker. Onze favorieten: de sperzieboon-aardappelstoof met tomaat-ui salade en koriander.

papakazmi_grannysfinest

 

KEK
Voldersgracht 27
KEK zit dan wel in Delft, maar Rotterdam is er goed vertegenwoordigd. Zo vind je in dit café en conceptstore niet alleen onze sjaals, mutsen en hoofdbanden, je zit er ook goed voor een cappuccino van Giraffe Coffee Roasters. En als je er toch bent: de carrot cake en vegan donuts zijn aangenaam gezelschap, voor het geval je granny niet bij je is.

kekdelft_grannysfinest

Van der Burgh Chocolaad
Vrouwenregt 2
Alleen de naam zal je granny al aanspreken. En dan hebben we het nog niet eens over de smaken en verpakkingen gehad. Van Der Burgh Chocolaad maakt volledig met de hand de mooiste en lekkerste chocoladerepen. Het historische pand in de binnenstad dient niet alleen als winkel, ook het verwerken en verpakken van de chocolade gebeurt hier. Ineens weet je waar het gezegde ‘het water loopt je in de mond’ vandaan komt.

Van der Burgh Chocolaad

Groene Vingers
Burgwal 23
Groene Vingers is dé stadstuinwinkel van Delft. Van amaryllis tot zamioculcas zamiifolia – onthouden voor scrabble – je vindt er meer planten dan je kunt uitspreken. Naast planten, biedt deze indoor jungle ook de nodige potten, vazen, tafeltjes, hangers en botanische prints. O ja, en workshops. Al weet je granny natuurlijk net zo goed hoe je al deze groene vrienden in leven houdt.

GROENEVINGERS_grannysfinest

De Fiets van Oma
Korftlaan 5
Nog een tip: De Fiets van Oma. Handig als je met je oma naar bovenstaande adressen wilt, maar je granny niet meer zo goed ter been is. Je leent dan een duofiets om in je eigen tempo naar alle plekjes te trappen. Double the fun en slechts 5,- per dagdeel. Ook betaal je 20,- borg. Psst: granny’s mogen ook stiekem de voetjes omhoog houden.

10422186_390602647801829_4551322196134405495_n

Tekst door Ilse Beekhof.